Olika typer av kort

357468_9648-postcards

Kort finns som bekant i en rad olika former och varianter, som till exempel kreditkort, den typen av kort man tar med kameran, spelkort samt samlarkort. Den typen av kort vi tänkte fokusera på här är dock mer av det tryckta slaget, som vykort, inbjudningskort och visitkort.

Vykort är något som allt mer håller på att försvinna till förmån för mer digitala hälsningar i form av framför allt SMS och MMS. Dock förekommer vykort fortfarande på många håll och speciellt en typ, nämligen julkort som faktiskt kan sägas vara en form av vykort.

En annan typ av kort är så klart inbjudningskort, som man skickar till de tilltänkta gästerna inför till exempel kalas, bröllop eller liknande. Även dessa har under de senaste åren kommit att bli allt mer digitala.

Visitkort är också en typ av kort som är relativt vanligt förekommande. Ett visitkort är ett mycket bra marknadsföringsverktyg, framför allt eftersom det är lätt och behändigt att ta med sig både för en själv och för den man ger det till.

 

 

Om oss

Välkommen till vykortsfabriken, här tillverkar vi inga vykort men däremot så vill vi pusha för att använda vykort men också andra kort som till exempel inbjudningskort, visitkort med flera. Häng med och kolla in vad som händer hos vykortsfabriken framöver!